Blog

A nagy tavaszi hajkezelés

Olga
2024.02.22 12:07
A nagy tavaszi hajkezelés

Ahogy beköszönt a tavasz, az emberek előszeretettel frissítik megjelenésüket, így hajukra is nagyobb figyelmet szentelnek. A hideg és szelesli időszak után, a hajunk gyakran igényli a megfelelő gondoskodást ésplálást. Fontos, hogy a hajunk egészséges és szép maradjon, ezért ímehány praktikus tanács a tavaszi hajkezelésről. Termékajánlóval!

1. Használj hajmaszkokat
A haj egyik legnagyobb ellensége a hideg és a száraz időjárás. Az állandó hőmérséklet-változások és a szél kiszárítják a hajat, így aztán könnyen törékennyé ésnytelennélik. A tavaszi időszakban érdemes heti egyszertszer hajmaszkot használni a hajplálására és hidratálására. Válassz olyan termékeket, amelyek gazdagok ápoló olajokban és vitaminokban.

Erre kifejlesztett hajmaszk és hajvégápoló olaj:

COCOCHOCO BOOST UP MASZK – MÉLY REGENERÁLÓ HAJMASZK 250 ML

KEUNE CARE SATIN OIL TREATMENT - HAJÁPOLÓ OLAJ 95 ML

2. Vágasd át a hajad
Az állandó hőmérséklet-változások mellett a haj tónustalanul is képes növekedni. Ezért fontos, hogy a tavaszi időszakban is rendszeresen vágasd át a hajadat. A hajvégek vágása eltávolítja a töredezett részeket, ezáltal erősebb és egészségesebb hajszálakat eredményez.

3. Kerüld a túlzott hajfestést
Habár a tavaszi időszakkéletes alkalom lehet a hajfestésre, fontos, hogy ne alkalmazzukl gyakran ezt a folyamatot. A gyakori hajfestés sérülést okozhat a hajszálakban, és tovább roncsolhatja a hajat. Ha színt szeretnélltani,lasszpláló festékeket és ne felejtsd el rendszeresen hidratálni a hajadat.

Nálunk kapható professzionális hajfestés kellékek, termékek:

HAJFESTÉKEK, HAJSZÍNEZŐK, KELLÉKEK

4. Regeneráló hajolajok
A hideg időjárás és a szél megviseli a hajunkat, így tavasszal érdemes belevetni magunkat az erősítő kúba. Elősegíthetjük a hajnövekedést regeneráló hajolajok használatával, mintldául a kókuszolaj vagy a ricinusolaj. Vigyél felhány cseppet a hajgeidre, és masszírozd be a fejbőrödbe, majd hagyd hatni egy éjszakán át.

5. Ne felejts el hidratálni!
A haj egészsége és szépsége szempontjából a megfelelő hidratálás elengedhetetlen. A tavaszi időszakban is sokat segíthet az, ha hidratálod a hajadat. Használj hidratáló samponokat és balzsamokat, valamint igyál sok vizet! A hidratált haj erősebb és fényesebb lesz.

6. Ne használj túl forró hajszárítót vagy hajvasalót
A forró hajszárító és hajvasaló káros hatással lehet a hajadra, ezért érdemes nyári hajápolási rutinodhoz igazítani ezek használatát. A hajszárítást hagyd el a nyári hónapokra és hagyd a hajad természetesen megszáradni. Ha hajvasalót vagy hajsütőt használsz, ne felejtsd el védekezni hővédő sprayvel.

Kiváló hővédő termékeinket itt találod:

COCOCHOCO HŐVÉDŐ – HAJBAN HAGYHATÓ SPRAY, SZÁRAZ VAGY NEDVES HAJRA 125 ML

RAYWELL BIO PLEX 4. PLEX POLYMER SPRAY – SZEREKEZET VISSZAÁLLÍTÓ, KERATINNAL, HŐVÉDŐ ÉS SAVASÍTÓ

RAYWELL BIO 2PHASES – KÉTFÁZISÚ REKONSTRUÁLÓ ÉS KIFÉSÜLŐ SPRAY HŐVÉDŐVEL 250ML

Összességében, a tavasz a megújulás időszaka, így ez egy alkalmat nyújt a hajunk ápolására és felfrissítésére is.vesd ezeket a tippeket, és élvezd a sugárzóan szép és egészséges hajat!