Blog

Tippek a gubancos, kócos haj megszűntetésére

Lili
2024.02.09 21:43
Tippek a gubancos, kócos haj megszűntetésére

Ha gyakran bosszankodsz a gubancos, fésülhetetlen tincseid miatt, olvasd el alábbi útmutatónkat! A haj kócos, gubancos állagát elsősorban a fehérje és a zsírsavak hiánya okozza, mely leginkább a száraz vagy károsodott hajra jellemző. Ha a haj nedvességtartalma nem megfelelő, vízhiányos a hajszálak külső rétege (kutikula) megduzzad és beengedi a levegőt, amitől a haj sztatikussá válik. A nedves időjárás hatására is gubancossá, kócossá és kuszán hullámossá válhat a haj. Íme, néhány módszer, mellyel javíthatsz ezen a problémán...

Ha gyakran bosszankodsz a gubancos, fésülhetetlen tincseid miatt, olvasd el alábbi útmutatónkat! A haj kócos, gubancos állagát elsősorban a fehérje és a zsírsavak hiánya okozza, mely leginkább a száraz vagy károsodott hajra jellemző. Ha a haj nedvességtartalma nem megfelelő, vízhiányos a hajszálak külső rétege (kutikula) megduzzad és beengedi a levegőt, amitől a haj sztatikussá válik. A nedves időjárás hatására is gubancossá, kócossá és kuszán hullámossá válhat a haj. Íme, néhány módszer, mellyel javíthatsz ezen a problémán:

1. Legfeljebb két vagy három alkalommal moss hajat hetente – maximum! Hogy miért? Mert a fejbőr természetes módon faggyút állít elő a haj hidratálására, és a hajmosás ezeket eltávolítja. Fontos továbbá, hogy kerüld a forró víz használatát, mert ez is szárítja a hajszálakat.

2. A hajmosás során mindig használj balzsamot és havonta egyszer érdemes hidratáló hajmaszkot is alkalmazni. Ha nagyon kezelhetetlen a hajad, akár hetente is használhatsz hajmaszkot. Javasoljuk, a göndör haj esetén 20 percig a hajon hagyni.

https://onlinehajak.com/Raywell-BIO-Wave-kondicionalo-250-ml-2-db-a-masodi

3. Hajmosás után ne dörzsöld a nedves hajat törülközővel, mert a dörzsöléstől is kócossá válik. Finoman nyomkodni érdemes. Inkább használj mikroszálas vagy pamut anyagot hogy felitassa a nedvességet - a hajszárítót pedig felejtsd el.


4. A sűrű fogas hajkefét kerüljük, széles fogú fésűt, hajkefét használj bátran, de ne vidd túlzásba. Sokszor hallani, hogy a nedves haj fésülése károsítja a szálakat, de a gubancolódásra hajlamos haj esetén az ellenkezője igaz. Ritka fogú fésűt használj és fésüld át vele a vizes hajat, hogy az több nedvességet őrizhessen meg.

https://onlinehajak.com/Ovalis-bontokefe

5. Ha göndör vagy hullámos a hajad, használj széles sörtéjű hajkefét. Ha egyenes, akkor pedig nagy átmérőjű körkefét, természetes anyagból készült sörtékkel.

https://onlinehajak.com/Bontokefe-rozsaszin



6. 3-4 havonta menj el a fodrászhoz, hogy megszabadulj a töredezett hajvégektől.



7. Szerezz be speciális szérumot vagy hajolajat – jó szolgálatot fognak tenni!

Ezt az olajat javasoljuk: https://onlinehajak.com/Raywell-BIO-Wave-Hajvegapolo-Olaj-150-ml

A BIO WAVE hajvégápoló olaj mely Shea vajat tartalmaz, és különleges Polimer tartalmuk révén kiválóan táplálják a hajat. A szálak közepétől a végek felé vidd fel, mert ez a haj leggyengébb része, ahol a haj leginkább hajlamos eltöredezni és ahol a statikusság is kialakul. Parabén mentes. Bio.