Blog

Zsíros hajtő és száraz hajvégek

Lili
2023.12.25 16:11
Zsíros hajtő és száraz hajvégek

A zsíros tövű, száraz végű haj egy elég gyakori probléma, tehát ne aggódj, mert nem vagy vele egyedül! De mi áll ennek a hátterében? Nézzük! Ha zsíros a fejbőröd, természetes reakciód lehet, hogy gyakrabban mosod a hajad, amit fentebb is írtam - akár hiszed, akár nem - az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz. Valójában a túl száraz fejbőr arra készteti a kis mirigyeket, hogy még több olajat termeljenek, így csak súlyosbítja a problémát. Ahelyett, hogy többet mosnál, inkább mosd "okosabban". Próbáld meg két-három naponta megmosni a hajadat egy nagyszerű tisztító samponnal, mint például a Raywell BIO ROSYL – normalizáló sampon, zsíros fejbőrre és száraz hajra kifejlesztett samponjával vagy- és mellé a Raywell BIO NORM – fejbőr kiegyensúlyozó szérum, zsíros-szeborreás fejbőrre kifejlesztett szérummal. Belinkelem, hogy elérd, ez a kettő ráadásul most egy nagyszerű ajánlattal elérhető, csomagban! Olvass tovább...

Először is kezdjük azzal, hogy minél többet mosod, annál jobban zsírosodik a hajad, amit biztosan te is észrevettél már! Beszéljünk egy kicsit a hajmosási szokásokról!

Ha zsíros a fejbőröd, természetes reakciód lehet, hogy gyakrabban mosod a hajad, amit fentebb is írtam - akár hiszed, akár nem - az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz. Valójában a túl száraz fejbőr arra készteti a kis mirigyeket, hogy még több olajat termeljenek, így csak súlyosbítja a problémát. Ahelyett, hogy többet mosnál, inkább mosd "okosabban". Próbáld meg két-három naponta megmosni a hajadat egy nagyszerű tisztító samponnal, mint például a Raywell BIO ROSYL – normalizáló sampon, zsíros fejbőrre és száraz hajra kifejlesztett samponjával vagy- és mellé a Raywell BIO NORM – fejbőr kiegyensúlyozó szérum, zsíros-szeborreás fejbőrre kifejlesztett szérummal. Belinkelem, hogy elérd, ez a kettő ráadásul most egy nagyszerű ajánlattal elérhető, csomagban! 

https://onlinehajak.com/Ciao-Ciao-Viszlat-Zsiros-Haj-BIO-Csomagok-Ajandek

Ez a sampon arra is nyújt megoldást, hogy a száraz hajvégeidet kezelje, a tetejét pedig kieggyenúlyozza, hogy ne legyen annyira zsíros mint azelőtt!

A második legfontosabb, hogy NE FOGDOSD MINDIG! Mindent a szemnek, semmit a kéznek alapszabály lép életbe! 

Az ujjbegyeid olajokat tartalmaznak, és ha megérinted a hajadat, ezek az olajok pontosan oda kerülnek, ahová nem szeretnéd. Próbáld meg tehát távol tartani a kezed a hajadtól. Ha te is azok közé tartozol, akik rendszeresen megérintik a fürtjeiket (és sokan vagyunk ilyenek!), fontold meg, hogy lófarokba vagy alacsony, kusza kontyba kötöd a hajad. Szerencsére divatba jött az úgynevezett "messy bun", azaz a "kócos konty", ami hétköznapokra akár illik egy sima utcai szetthez is. 

A harmadik pedig a fésülködés, igen ez is ide tartozik, hiszen nem mindegy, mennyit fésülöd a hajad! 

Ha nem fésüljük a hajunkat, az olajok nem oszlanak el megfelelően, a túl sok fésülés pedig felkavarhatja a fejbőrt, és serkentheti az olajtermelést, ami azt eredményezi, hogy felül zsíros marad, alul pedig sivatag száraz lesz. Szóval természetesen fésüld a hajad nyugodtan, de próbáld megtalálni az egyensúlyt, ami neked megfelel! A jó fésű pedig csodákra képes, amit megtalálsz a webáruházban is több színben: 

https://onlinehajak.com/Pothaj-fesu-arany

Utolsóként a száraz hajvégekre pedig az olajozás, táplálás a legmegfelelőbb módszer! Ha töredezik, akkor érdemes visszavágni, óvatosabban fésülni, kevesebb hőhatást ráhelyezni az amúgy is sérült hajra. 

Persze a vitaminok és a kellő mennyiségű víz mellett nagyon fontos, hogy oda figyelj arra mit eszel, hogyan, mennyit és mikor! Azaz a helyes és egészséges táplálkozás amiből vitaminokat nyersz, elengedhetetlen a kiegyensúlyozottsághoz, mind testileg, mind lelkileg. Emellé segítheted a folyamatot olajokkal, hajvégápolókkal, és ha oda figyelsz, láthatóan más lesz az eredmény, mint előtte volt, főleg a Raywell BIO AMLA OIL – tápláló, fényesítő, hajvégápoló olajával! 

https://onlinehajak.com/Raywell-BIO-AMLA-OIL-Taplalo-fenyesito-hajvegapolo